بازار بزرگ تبریز

بازارها عموماً یکی از بهترین راه‌های ارتباطی گردشگران با جوامع میزبان در سفر هستند.

بخش بزرگی از لذت هر سفر، رویارویی و لمس فرهنگ جامعه‌ی مقصد از نزدیک است و به طور کلی می‌توان بازارها را دریچه‌هایی باز بر روی لهجه‌ها و گویش‌های محلی دانست که هنوز از سالیان دور تا به امروز و نسل به نسل بین مردم محلی شهر رد و بدل می‌شوند.

یکی از بزرگترین بازارهای ایران «بازار تبریز» است که علاوه بر زیبایی، نبض بازار فرش تبریز هم از اینجا نشات می‌گیرد.

امروز هالی تور می‌خواهد راهی این بازار شود و گوشه‌ای از فرهنگ و معماری ایران زمین را به تصویر بکشد در ادامه با ما همراه باشید...

بازار تبریز با مساحتی نزدیک به یک کیلومتر مربع سال هاست که لقب «بزرگترین بازار سرپوشیده جهان» را یدک می‌کشد.

این بازار هم به سان بازارهای قدیمی دیگر در ایران از بازارچه‌ها‌، تیمچه‌ها، سراها، دالان‌ها، کاروانسراها، حمام‌ها و مساجد متعددی تشکیل یافته است.

این بازار در اواخر دوره زندیه و در نزدیکی «کاخ عالی قاپو» در تبریز ساخته شد و علاوه بر وسعت خیره کننده‌ای که داراست با معماری زیبای خود همگان را به حیرت وا داشته است.

چینش آجرها با طرح و الگوهایی خاص، فضای داخل بازار را بسیار لذت بخش کرده و توانسته بخشی از هنر و معماری ایرانیان را به رخ جهانیان بکشاند.

براستی که توصیف بازار تبریز بسیار دشوار است و نمی‌توان با استفاده از واژه‌ها تمامی زوایای این بازار را به سمع و نظر شنونده رساند و زمان به ما اجازه نمی‌دهد که تمام ابعاد این بازار را شرح دهیم و فقط با اشاره به کلیات آن، بسنده می‌کنیم.

بازار بزرگ تبریز توانسته با طراحی خارق العاده‌ای، ۵۵۰۰ باب مغازه را که با نظمی خاص در کنار هم بنا شده‌، با استفاده از یازده راهرو، ۴۰ شغل متفاوت را بدون نقص به هم وصل کند.

در لابه‌لای 20 راسته و ۳۵ سرای این بازار، سی مسجد وجود دارد که توانسته اهالی بازار را برای نمازهای یومیه در کنار هم جمع کند و همچنین می‌توان به وجود پنج حمام در دل این بازار نیز اشاره کرد.

«بازار تبریز» همیشه یکی از مقاصد اصلی گردشگران بوده و هست که پانزده تن از سفرنامه نویسان مشهور جهان همچون ابن بطوطه، مارکوپولو، ژان شاردن، یاقوت حِمَوی، حمدالله مستوفی و غیره از رونق و زیبایی این بازار به وفور یاد کرده‌اند .

شایان ذکر است که این بازار پس از وقوع زمین لرزه تاریخی تبریز در سال1193ه-ق (حدود سیصد سال پیش) به همت نجفقلی خان دنبلی بازسازی شده‌ است و در سال 1354 ه-ش به ثبت آثار ملی ایران و در سال 1389 به ثبت یونسکو درآمد.

از هر ورودی که وارد این بازار می‌شوید ناخودآگاه محو تماشای معماری و هنر ایرانیان می‌شوید.

در این بازار رنگارنگ از سمتی برق طلاها نظرتان را جلب می‌کنند و از سمتی دیگر با بوی خوش ادویه‌ها سرمست می‌شوید و با خود می‌پندارید که به طور قطع بخش بزرگی از هویت شهر تاریخی تبریز در این بازار به نمایش گذاشته شده است.

بازار تبریز جزء بناهای تاریخی در جهان می‌باشد که باید رفت و آن را از نزدیک دید. توصیف‌ها نمی‌توانند حس درونی که این بازار به مخاطبان می‌دهد را به طور تمام و کمال بیان کند.

امید بر آن است که تیم هالی تور توانسته باشد حق مطلب را در مورد این بازار به درستی بیان کرده باشد.

برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد هر کدام یک از جاذبه‌های تبریز، در قسمت جاذبه‌های گردشگری سایت هالی تور با ما همراه باشید.

 اگر شما هم برای شما این روزها قصد سفر به تبریز را دارید در قسمت تور تبریز و بلیط هواپیما را ثبت نام کنید و رزرو هتل‌های خود را در این شهر زیبا و تاریخی را به همکاران ما بسپارید.

به قلم صفورا رستمی فرد

دفتر مرکزی هالی تور