میدان آزادی تهران

دولت‌ها در سرتاسر جهان برای معرفی کردن و بهتر شناساندن شهرها و کشورها نیازمند به یک نماد هستند.

نماد‌ها با ویژه‌گی معماری که دارا هستند سمبل یا معرف فرهنگ آن جامعه می‌باشند.

خیلی از مردم دنیا برج آزادی را نه تنها نماد شهر تهران بلکه نماد ایران می‌دانند و این برج چند منظوره به دلیل مجاورت با فرودگاه مهرآباد میزبان میهمانانی است که به تهران پا می‌گذارند و در بدو ورود آن را مشاهده می‌کنند.

تاریخچه میدان آزادی

در سال 1345 ه-ش مسابقه‌ای بین معماران کشور برای ساخت یک نماد برای معرفی ایران به جهانیان به راه افتاد.

با وجود طرح‌های زیادی که ارائه شد در نتیجه طرح «حسین امانت» انتخاب شد.

این معمار جوان که تنها 24 سال داشت این بار ماموریت طراحی میدانی بزرگ را در پایتخت بر عهده گرفت که نه تنها معرف ایران مدرن بود بلکه باید سمبلی از تمدن بزرگ قرن بیستم می‌بود.

در سال 1349 ساخت برج آزادی کلید خورد و بعد از 28 ماه تلاش شبانه روزی در دی ماه 1350 با نام میدان و «برج شهیاد» افتتاح شد و پس از پیروزی انقلاب اسلامی به نام آزادی تغییر نام یافت.

جالب است بدانید این برج برای یادبود جشن‌های 2500 ساله شاهنشاهی ساخته شد.

در مراسم افتتاحیه محمدرضا پهلوی و فرح دیبا از منشور حقوق بشر کوروش(نخستین نوشته حقوق بشر در جهان) برای اولین بار در این مکان پرده‌ برداری کردند و در حال حاضر این منشور در موزه بریتانیا نگهداری می‌شود.

معماری میدان آزادی

این برج تلفیقی از معماری هخامنشی، ساسانی، اسلامی و مدرن می‌باشد و با محیط اطراف 67000 متر مربع را دربر گرفته.

به گفته معمار بنا نقوش باغچه‌های اطراف برج، الهام گرفته از روابط لگاریتمی طرح های زیر گنبد مسجد شیخ لطف الله در اصفهان است که از دایره به بیضی منتهی شده.

هدف وی جمع بندی معماری گذشته‌ی غرورآفرین ایران در برج شهیاد و بازگوی فرهنگ غنی ایران بوده است.

خبر ساخت این برج پس از مدتی کوتاه به گونه‌ای در اکثر رسانه‌های مطرح دنیا پخش شد که به عنوان اصلی ترین نماد تهران و ایران از او یاد می‌شد.

این برج زیبا و تماشایی دارای 45 متر ارتفاع و 63 متر طول می‌باشد که بیش از این ارتفاع به دلیل نزدیکی به فرودگاه جایز نبوده است.

برای بازدید از آن می‌توان از طریق 2 راه پله و با پیمودن 286 پلکان از 3 طبقه از آن بازدید کرد و یا با استفاده از 4 آسانسور موجود به بالای برج رسید و تهران را از غرب به تماشا نشست.

سیمای ظاهری بنای برج یک هندسه‌ی مربع مستطیل است که با چرخشی که روی 4 پایه‌ی آن انجام می‌گیرد شانزده ضلعی می‌‌شود و در نهایت به صورت یک گنبد در می‌آید.

لازم به ذکر است مشاهده این گنبد تنها از داخل برج قابل رویت می‎باشد.

‌ 46 هزار سنگ گرانیت سفید به کار رفته در این برج نمای آن را بسیار زیبا کرده است.

تقریبا تمام مردم ایران در کنار این برج زیبا یک عکس یادگاری دارند و هر سال تعداد زیادی از گردشگران داخلی و خارجی برای تماشای آن به تهران سفر می‌کنند.

این برج در محوطه زیرین خود قسمت‌های مختلفی را اعم از نگارخانه تالارهای نمایش، کتابخانه و موزه جای داده است.

حال و هوای گردش در میدان آزادی بسیار زیباست و می‌تواند روز خوبی را برای شما در پایتخت رقم بزند در زمانی مناسب حتما سری به این برج بزنید.

پیشنهاد تیم هالی تور برای شما این است که اگر این روزها قصد سفر به پایتخت ایران را دارید برای انتخاب تورهای ارزان و متنوع تهران می‌توانید به‌راحتی و در کمترین زمان، سفرتان را ارزان‌تر از همه جا برنامه‌ریزی کنید.

به قلم صفورا رستمی فرد

دفتر مرکزی هالی تور